Lårtunge - skinkemignon

Lartunge Skinkemignon

Skinkemignon er lårtungen, som sidder på yderlåret.
Afpudses for sener og fedt.

Vægt: 300-500 g

Fedtindhold i 100 gram
rå skinkemignon: 4 gram

Skinkemignon - i gryde 
1 skinkemignon, ca. 350 g
salt og peber
10 g smør, margarine eller 2 tsk olie
½-1 dl væske

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Stegesvind: Ca. 25%

Dup skinkemignonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. Brun hurtigt skinkemignonen på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt væske. Skru ned til svag varme og lad stegen stege under låg i ca. 10 minutter. Vend - og steg endnu ca. 10 minutter, i alt 20-25 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65-70 grader.

Skinkemignon - i ovn 
Brun hurtigt mignonen på en pande, læg den i et ovnfast fad og sæt den midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg den i ca. 40 minutter til centrumtemperaturen er 65-70 grader.

Skinkemignon - stegt ved lav temperatur
Brun hurtigt skinkemignonen på en pande. Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100
grader og steg til centrumtemperaturen er 65-70 grader.

Tips

  • Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer ved stegning ved lav temperatur, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.
  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet rosa. Magert svinekød er mest mørt og saftigt, hvis kødet er rosa ved servering. 
    Ved en centrumtemperatur på 70 grader er kødet gennemstegt.

Grill
Hel skinkemignon 13-14 minutter på hver side, ca. 27 minutter i alt ved indirekte varme. Brug stegetermometer.

Flækket skinkemignon
1 skinkemignon, ca. 350 g
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 10 g smør, margarine eller 2 tsk olie

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter

Skær skinkemignonen godt halvt igennem på den lange led - bred den ud, så der dannes en firkant. Tryk kødet lidt ned med hånden. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde" når kødet kommer på panden. Brun kødet ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg skinkemignonen ca. 12 minutter i alt. Vend kødet ind imellem.

Grill
Flækket skinkemignon grilles 6-7 minutter på hver side, ca. 13 minutter i alt.

© Danske Slagtermestre · Poppelvej 83 · 5230 Odense M · Tlf. 66 128 730 · Fax. 66 128 794 · dsm@danskeslagtermestre.dk

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY